Home    programma volgend concert   25 jaar Gevleugelde Ezel    Gevleugelde Ezel   

 

 

 

Toen wij, pianiste Mascha van Peijpe en schilder Dick Haakman, besloten samen door het leven te gaan gingen we op zoek naar een huis met genoeg ruimte voor een concertvleugel en een atelier, waar we concerten en tentoonstellingen konden organiseren. We vonden het in Poederoijen.

 

In de winter van 1991/92 organiseerden we de eerste tentoonstelling en het eerste concert in de Gevleugelde Ezel. De stoeltjes waren geleend en het publiek bestond voornamelijk uit kennissen en vrienden uit het hele land.

 

De ingrediŽnten: mooie ruimte, groot genoeg voor een concert en klein genoeg om publiek en musici dicht bij elkaar te brengen, een prachtige vleugel, schilderijen van Dick Haakman en lekker eten en drinken bleken heerlijke avonden op te leveren. Bezoekers en musici kwamen graag terug en maakten vrienden en collega,s enthousiast om ook naar de Gevleugelde Ezel te komen en af en toe kochten bezoekers een schilderij dat ze tijdens de concerten in alle rust hadden uitgekozen.

 

25 jaar lang 6 concerten per jaar die bijna allemaal prachtig waren en allemaal heel gezellig, dat moet gevierd worden!

Fagottist Peter Gaasterland bood aan een jubileum concert te organiseren. Hij trad hier voor het eerst op in 1993 met Mariken Zandvliet en kwam vele malen terug. 15 jaar geleden organiseerde hij een jubileum concert door alle fagottisten uit het Residentie Orkest en toen we 20 jaar bestonden organiseerde hij een concert met o.a. het Octet van Schubert.

Ook dit jubileum vieren met een concert dat door Peter is georganiseerd. Hij treedt op met Mariken Zandvliet piano, Sergio Hamerslag klarinet en Ingrid Nissen hobo.

De afgelopen jaren liep het bezoekers aantal terug en het ging er op lijken dat de concerten een al te dure hobby zouden worden.

Gulle bezoekers zorgden er met eenmalige, jaarlijkse of maandelijks bijdragen voor dat de Gevleugelde Ezel verder kan, dit seizoen met 5 concerten. We zijn de donateurs heel dankbaar en leveren graag nog lang de ingrediŽnten voor heerlijke kamermuziekavonden.