Home    programma volgend concert    20 jaar Gevleugelde Ezel    Gevleugelde Ezel   

 

 

   

25 mei: historisch & muzikaal genieten

 

Uniek kamermuziekconcert en overnachting

Slot Loevestein is gelegen bij het plaatsje Poederoijen (gemeente Zaltbommel) en is een van de bekendste kastelen van Nederland. Vooral door de spectaculaire ontsnapping in een boekenkist van Hugo de Groot, de grootste rechtsgeleerde die Nederland ooit heeft voortgebracht. Daarna heeft Slot Loevestein een militaire functie gehad, als vesting in de Hollandse Waterlinie compleet met aarden wallen, dubbele grachten, arsenaal, kazemat en het straatje met soldatenhuisjes. De commandeurswoning in de vesting is omgebouwd tot luxe erfgoedlogies.

Ook in Poederoijen ligt galerie 'De Gevleugelde Ezel' in een gerestaureerde Gelderse boerderij aan de Maasdijk. Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren er al 20 jaar lang regelmatig kamermuziekconcerten in de intieme sfeer die kamermuziek nodig heeft. Dankzij de professionele musici en de prachtige Steinway vleugel is de muziek altijd van hoge kwaliteit en de kunstwerken die in de galerie te zien zijn, geven een extra dimensie. Na afloop is er gelegenheid met elkaar en met de musici na te praten onder het genot van wijn en heerlijke hapjes. Ook kan men boven een kijkje nemen in het atelier van Dick Haakman.

Op 25 mei staat er een pianorecital op het programma met stukken van Schubert, Franck en Stravinsky en kunt u profiteren van een bijzonder arrangement: historisch & muzikaal genieten. Terug in de vesting, kunt u na het concert in alle rust en verbluffende stilte (na)genieten van de nacht.

Een ontbijt met ambachtelijke streekproducten worden 's morgens voor u klaargezet in de gemeenschappelijke keuken. Daarna is de keuze aan u: een mooie fietstocht door het rivierengebied (fietshuur en route inbegrepen), bezoek aan het middeleeuwse kasteel of misschien wel allebei!

Prijs 149,- per persoon inclusief overnachting in de Officierskamer of Commandeurskamer (allebei met uitzicht op het kasteel) met ontbijt, concert met souper, bezoek aan het kasteel en fietshuur en -route. Niet inbegrepen: toeristenbelasting en reserveringskosten. Voor reserveren bel 0183-447171 (van maandag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur).